maanantai 8. helmikuuta 2016

Erilaiset ruokakulttuurit - Tehtävä

 
Ruokakulttuuri on kansan tai muun ryhmän tuntema ja valmistama ruokalajien valikoima ja siihen liittyvä yhteinen sanasto.
Ruokakulttuuriin kuuluu laajassa mielessä myös syömisen sosiaalinen puoli, ruokavalintoja ohjaavat arvot ja symboliset merkitykset, sekä päivittäiset ruokarituaalit ja arkiset toimet.
Ruokakulttuuria muokkaavat muun muassa käytettävissä olevat ainesosat ja paikalliset ruoantuotannon olosuhteet, poliittinen ohjaus, markkinointi, prosessointimenetelmät sekä yksittäisten ihmisten valinnat.


 
  1. Valitse ruokakulttuuri, joka kiinnostaa sinua ja johon haluat tutustua tarkemmin.
  2. Tutustuttuasi tähän ruokakulttuuriin kirjoita siitä kooste tähän blogiin. Kirjoita vähintäänkin seuraavista asioista
    • tyypilliset raaka-aineet
    • tavallisimmat ruoanvalmistusmenetelmät ja -välineet
    • perinteiset ruokalajit
    • ruokailu ajat
    • ruokarituaalit
    • jne.
  3. Suunnittele kyseisen ruokakulttuurin tyypillisimmistä ruoista kolmen ruokalajin ateria, joka sisältää alkuruoan, pääruoan, jälkiruoan ja ruokaleivän. Tallenna menu samaan blogitekstiin.
  4. Kirjoita blogitekstiin myös ruokaohjeet, joista ateria koostuu.
  5. Ateriakokonaisuus toteutetaan yhdessä opetuskeittiöllä. Tällöin valokuvaa ruoat.
  6. Lisää lopuksi itseottamasi valokuvat ruoista blogitekstiin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti