Amerikkalainen ruokakulttuuri, aamiaisella ruokaa nautitaan runsaasti, mehut, leivät, pannukakut, kahvi, makkarat, pekonit, kananmunat kaikissa muodoissa, vohvelit, hedelmät ja muffinit kuuluvat amerikkalaiseen aamupalaan.
Amerikkalaisessa ruokakulttuurissa on paljon valmisruokia, pikaruokapaikkoja ja katukeittiöitä.
Brunssi yleensä syödään viikonloppuna ja ystävien kesken, tällöin tarjoillaan monenlaista ruokaa ja yleensä juomana mm. samppanjaa tai kuohuviiniä.
Lounas nautitaan yleensä kouluissa tai työpaikoilla, pikaruokaloissa hampurilaisella, kerrosleivällä tai keitolla. Jos lounas nautitaan kotona silloin yleensä syödään pussikeittoa tai kerrosvoileipiä.
Päivällinen, alkupalaksi reilu annos salaattia, pääruokana lihaa, kalaa, kanaa, ranskalaisia perunoita tai muhkeita uuniperunoita lisäksi lisukkeita esim. maissia tai papuja. Jälkiruokana yleensä erilaisia piirakoita, jäätelöä, hyytelöä tai vaahtoja.
Menu
Club Sandwich
Mac & Cheese ja Cobb-salaatti ja sinihomejuustokastike
Banana Split
Club Sandwich
4 broilerinfileetä (n. 300 g)
1 tl suolaa
2 ripausta mustapippuria
Arla Meijerivoita
2 pkt pekonia (n. 140 g)
4 tomaattia
24 viipaletta vaaleaa leipää
4 dl Arla Keittiö Kevyt Crème fraîchea
salaattia
Hakkaa broilerinfileitä hieman litteämmiksi.
Club Sandwich
Mac & Cheese ja Cobb-salaatti ja sinihomejuustokastike
Banana Split
Club Sandwich
4 broilerinfileetä (n. 300 g)
1 tl suolaa
2 ripausta mustapippuria
Arla Meijerivoita
2 pkt pekonia (n. 140 g)
4 tomaattia
24 viipaletta vaaleaa leipää
4 dl Arla Keittiö Kevyt Crème fraîchea
salaattia
Hakkaa broilerinfileitä hieman litteämmiksi.
Lisää suolaa ja pippuria ja paista ne voissa paistinpannussa noin 6 minuuttia per puoli.
Paista pekonit rapeiksi ja valuta pois ylimääräinen rasva paperipyyhkeiden päällä.
Leikkaa broilerit ja tomaatit ohuiksi viipaleiksi.
Paahda leipiä kevyesti ja anna niiden jäähtyä.
Levitä leipäviipaleille crème fraîchea.
Tee leivistä 3-kerroksisia laittamalla salaattia, kanaa, pekonia ja tomaattia vuorotellen.
Purista leivät yhteen ja jaa ne kahtia lävistäjän kohdalta niin, että niistä tulee kolmioita.
Lävistä voileivät hammastikuilla, jotta ne pysyisivät kasassa.
Mac & Cheese
10 dl tummaa makaronia
8 rkl Arla Meijerivoita
6 rkl vehnäjauhoja
4 dl Arla Keittiö Laktoositonta täyteläistä ruokakermaa 22 %
2 dl Arla kevytmaitoa
400 g cheddarjuustoa
2 kananmunaa
3 tl dijonsinappia
2 tl rouhittua mustapippuria
2 tl paprikajauhetta
½ tl jauhettua cayennepippuria
4 dl Arla Emmental juustoa raastettuna
4 rkl korppujauhoja
Keitä makaronit. Paloittele cheddarjuusto.
Mac & Cheese
10 dl tummaa makaronia
8 rkl Arla Meijerivoita
6 rkl vehnäjauhoja
4 dl Arla Keittiö Laktoositonta täyteläistä ruokakermaa 22 %
2 dl Arla kevytmaitoa
400 g cheddarjuustoa
2 kananmunaa
3 tl dijonsinappia
2 tl rouhittua mustapippuria
2 tl paprikajauhetta
½ tl jauhettua cayennepippuria
4 dl Arla Emmental juustoa raastettuna
4 rkl korppujauhoja
Keitä makaronit. Paloittele cheddarjuusto.
Sulata voi hiljalleen kattilassa.
Lisää vehnäjauhot koko ajan sekoittaen parin minuutin ajan.
Lisää joukkoon pienissä erissä sekä ruokakerma että maito.
Lisää kananmuna hyvin sekoittaen.
Mausta kastike ja lisää cheddar.
Sekoita, kunnes kastike on tasaista.
Lisää kastikkeeseen tarvittaessa suolaa ja muita mausteita.
Kaada makaronit ja juustokastike uunivuokaan sekoittaen ne keskenään.
Ripottele ruoan päälle vielä juustoraastetta ja korppujauhoja.
Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.
8 kananmunaa
6 kpl pekonisiivuja
150g kalkkunaleikkelettä
2 kpl avokadoja
200 g kirsikkatomaatteja
1 kpl lehti- tai romainesalaatti
1 kpl rucolaa
Keitä kananmunat.
Paista pekonisiivut pannulla rapeiksi ja nosta ne valumaan talouspaperin päälle lautaselle.
Kuutioi kalkkunaleikkele ja rapea pekoni.
Kuori ja lohko keitetyt kananmunat ja avokadot.
Halkaise kirsikkatomaatit.
Sinihomejuustokastike
10rkl oliiviöljyä
3 rkl punaviinietikkaa
2 kpl valkosipulinkynsiä
1 rkl tuoretta oreganoa
1 tl hunaja-dijonsinappia
1 tl fariinisokeria
suolaa
Sinihomejuustokastike
10rkl oliiviöljyä
3 rkl punaviinietikkaa
2 kpl valkosipulinkynsiä
1 rkl tuoretta oreganoa
1 tl hunaja-dijonsinappia
1 tl fariinisokeria
suolaa
mustapippuria
100 g sinihomejuustoa (rasvaa 30 %)
Sekoita kulhossa oliiviöljy, punaviinietikka, hienonnettu oregano ja valkosipuli.
100 g sinihomejuustoa (rasvaa 30 %)
Sekoita kulhossa oliiviöljy, punaviinietikka, hienonnettu oregano ja valkosipuli.
Lisää joukkoon sinappi ja fariinisokeri.
Mausta suolalla ja pippurilla.
Murenna kastikkeen sekaan sinihomejuusto.
Banana split
5 dl kuohukermaa
8 banaania
1 l vanilja- ja suklaajäätelöä
16 rkl vadelmahilloa
Vatkaa kerma kevyeksi vaahdoksi.
Banana split
5 dl kuohukermaa
8 banaania
1 l vanilja- ja suklaajäätelöä
16 rkl vadelmahilloa
Vatkaa kerma kevyeksi vaahdoksi.
Kuori banaanit ja halkaise ne pituussuunnassa.
Aseta banaanit lautasille ikään kuin "veneiksi".
Täytä "veneet" jäätelöpalloilla, kermavaahdolla ja vadelmahillolla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti